Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم نکوداشت هفتاد سال فعالیت فرهنگی و هنری منوچهر انور، کارگردان، نویسنده، ویراستار، گوینده و مترجم در خانه هنرمندان برگزار شد.

این مراسم با حضور هنرمندانی چون سودابه فضائلی، سیروس پرهام، محمدرضا اصلانی، اکبر عالمی، مهرداد فراهانی و علیرضا ارواحی در خانه هنرمندان برگزار شد.

مدیر عامل خانه هنرمندان در این آئین ضمن خوش آمدگویی به حاضران، ابراز امیدواری کرد: سایه استاد منوچهر انور همواره بر سر هنر و مردم مستدام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید رجبی معمار ادامه داد: امروز در این مکان جمع شدیم تا بودن انور در کنارمان را جشن بگیریم.

محمدرضا اصلانی نیز در این مراسم گفت: انور با برگزاری این مراسم نکوداشت موفق نبود و من می‌دانم بعد از این مراسم او از من گله خواهد کرد. اما باید این اتفاق می‌افتاد.

سپس محمد غفاری متنی از پرهام را در این مراسم خواند که برگرفته از خاطرات پرهام با انور بود.

سودابه فضایلی نیز که دیگر سخنران این برنامه بود که درباره انور، گفت: در ابتدا می‌خواهم خواهش کنم من را به نام سودابه فضایلی بشناسید نه همسر محمد رضا اصلانی. سپس تولد انور را تبریک می‌گویم. امروز من اینجا هستم که به وجه ادبی و هنر شاعری و ویراستاری انور بپردازم.

وی در ادامه افزود: انور بنیانگذار ویراستاری در ایران است. کتاب خشم و هیاهو یکی از ویراستاری های او است که دو سال به طول کشید و در اصل کتاب بازنویسی شد. نثر این کتاب در آن دوره جنجالی به پا کرد. او موج نوعی در ادبیات به راه انداخت.

فضایلی، افزود: ولی امروزه ویراستاری راه اشتباهی می رود. متن ها به دست جوانان بی تجربه داده می شود و متن سلاخی می شود. چون به اصطلاح ویراستار پیشینه و آگاهی و اطلاعاتی که باید داشته باشد را ندارد.

در این مراسم آنونس های سینمایی که منوچهر انور متن آنها را نوشته و خوانده بود از جمله فیلم گاو، دلشدگان، دونده، شیر و باد، طالع نحس، مردی برای تمام فصول و ده ها آنونس دیگر پخش شد.

همچنین در پایان این مراسم، فیلم مستند چم ساخته این هنرمند نیز روی پرده رفت.

منوچهر انور (متولد ۱۳۰۷ در تهران) کارگردان، نویسنده، ویراستار، گوینده و مترجم؛ فارغ‌التحصیل آکادمی سلطنتی هنرهای دراماتیک انگلستان است. وی فعالیت هنری را در لندن سال ۱۳۳۲ به عنوان نویسنده، بازیگر و گوینده در رادیو فارسی بی‌بی‌سی آغاز کرد.

وی برای تحصیلات متوسطه خود وارد دبیرستان فیروزبهرام شد و در سال ۱۳۲۳ با کمک غلامحسین صالحیار، بخش تئاتر انجمن ادبی فیروز بهرام را تشکیل داد.او تحصیلاتش در دبیرستان را نیمه تمام رها کرد و به انگلستان رفت و در مرکز آموزش رویال آکادمی تئاتر به تحصیل پرداخت.
سال ۱۳۳۷ پس از بازگشت به ایران، وارد مؤسسهٔ انتشارات فرانکلین شد.

در آنجا حرفهٔ ویراستاری را پایه‌گذاری کرد و تا ۱۳۴۱ سرویراستار فرانکلین بود. انور پس از پیوستن به گروه هنر ملی و تدریس در دانشگاه به‌طور عمده فعالیت گویندگی و نویسندگی متن آنونس فیلم‌ها را شروع کرد.

مهم‌ترین آثار هنری او فیلم مستند نیشدارو محصول سال ۱۳۴۳ و نسخهٔ سینمایی نمایش‌نامه مشهور بیژن مفید یعنی شهر قصه است که فیلمنامهٔ آن در سال ۱۳۵۲ توسط منوچهر انور و بیژن مفید نوشته شد و انور آن را کارگردانی کرد. نمایش شهر قصهیکی از محبوب‌ترین آثار هنری در تاریخ معاصر ایران محسوب می‌شود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ سرود‌های «دانش» از اصفهان، «ایران من» از گلستان، «بازی‌های محلی» از کرمان، «ایران سرافراز» از تهران، «خوشا غریاز دهکرد» از چهارمحال و بختیاری، «خاک مهرآیین» از قم و «فداکار» از هرمزگان، هفت گروه برگزیده بخش آزاد هستند.

همچنین سرود‌های «عهد و پیمان» از چهارمحال و بختیاری، «قالی بافی» از کرمان، «دنیای قشنگ» از یزد، «خلیج فارس» از هرمزگان، «مرغ آمین» از مرکزی، «آیه‌ی گیلانه» از گیلان، «ایران من» از قزوین، «جان جانان» از زنجان، «غم سیستو» از سیستان و بلوچستان، گروه‌های برگزیده بخش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شمار می‌روند.

بر اساس این خبر، دومین جشنواره ملی سرود آفرینش در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود. مرحله استانی آن در ۲۹ استان کشور از ابتدای بهمن سال ۱۴۰۲ شروع و تا نیمه اسفند به طول انجامید.

در دومین دوره این رویداد هنری بیش از ۱هزار و ۱۱۱ گروه سرود در دو بخش کانونی و آزاد و حدود ۲۰هزار کودک و نوجوان حضور پیدا کردند.

بر همین اساس پس از دریافت آثار از سوی دبیرخانه مرکزی، روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ هیئت انتخاب شامل هادی ربیعی مدرس سرود، علی خواجه‌نژادیان مدیرکل کانون استان فارس، عزیزه ریحانی‌منفرد کارشناس هنری استان زنجان، مجتبی حاذق مدیر آفرینش­های ادبی و هنری و آذر مشهدی کارشناس هنری مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری کانون داوری اولیه آثار را انجام دادند.

بر اساس این خبر، به منظور اصلاح اجرا‌های پایانی برای حضور در مرحله کشوری، به گروه‌­های برگزیده مشاوره‌های تخصصی از سوی افراد صاحب‌نظر ارائه می‌شود.

مراسم پایانی دومین جشنواره ملی سرود کانون قرار است در تیر سال جاری هم‌زمان با عید سعید غدیر خم با حضور ۳۰۰ کودک و نوجوان (۱۶ گروه منتخب) به همراه مربیان همراه و سرپرست گروه برگزار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنجان میزبان محفل شعر قرار خبرگزاری تسنیم شد
  • عکس| واکنش منوچهر هادی به جنجال سریال افعی تهران
  • نحوه پخت یک غذای محلی با گوشت و کلم توسط آشپز مشهور آذربایجانی (فیلم)
  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • این پرنده عجیب به دزد پرندگان مشهور است! (فیلم)
  • مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس
  • مراسم اربعین شهدای حادثه کنسولگری ایران برگزار شد
  • پائز 18 بازیکن را به تیم ملی والیبال دعوت کرد؛ ترکیبی از ستاره‌ها و چهره‌های جوان
  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد
  • مراسم یادبود اسکویی امروز برگزار می‌شود