Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@05:02:17 GMT

«سلام بر وحی» اثری برای کودکان از پدر ادبیات آیینی

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۳۱۶۹

«سلام بر وحی» اثری برای کودکان از پدر ادبیات آیینی

سیدمهدی شجاعی را باید بی شک پدر ادبیات آیینی دانست، او هم به جهت تقدم در این گونه و هم به جهت گستردگی مخاطب و قالب های متفاوت در این ژانر از سرآمدان نویسندگان چهل سال اخیر است.

شجاعی برای همه گروه های سنی و در فرم های داستان کوتاه، داستان کودک و نوجوان، داستان بلند، رمان، نمایشنامه، فیلمنامه،ترجمه و شرح ادعیه و متون شیعی و بازآفرینی نقاط عطف تاریخ تشیع قلم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام بر وحی هم در همین مسیر برای گروه سنی نوجوان تالیف شده است. داستانی از شان نزول آیات ابتدایی سوره انسان و ایثار و بخشش اهل بیت پیامبر (ع) و مقام و منزلت ایشان، در این اثر نویسنده با شناخت دقیق و درست از مخاطب روایت با بیانی ساده و روان و استفاده از تصاویر روایی و جملات مالوف برای گروه سنی هدف این واقعه را بازآفرینی می کند و او را برابر قصه ای لطیف و آسمانی می نشاند.

داستانی که متن آن بازنویسی ساده‌ای از یک داستان مشهور در صدر اسلام است. داستان سه روز روزه‌داری خانواده حضرت‌علی (ع) و بخشیدن افطار به نیازمندان که در نهایت و در سومین روز با همراهی رسول خدا و پذیرایی بهشتی از این خاندان گرانقدر همراه می‌شود.

مدینه در سکوتی سرد و سنگین فرو رفته است، اهالی مدینه، خسته از یک روز کار و تلاش به خانه های خود رفته اند و آرام گرفته اند. ستاره ها آسمان را زینت داده اند، زمین از نور ملایم و کم رنگ ماه که مثل حریری نازک بر روی خانه های کوچک و گلی مدینه پهن شده روشنی گرفته است.

مدینه خاموش و ساکت است و تنها صدایی که در این وقت شب به مدینه زندگی می بخشد طنین گام های استوار پیامبر است. او کم کم به خانه علی نزدیک تر می شود. پیامبر را دو نفر از یارانش همراهی می کنند، آنان نیز در اندیشه نگرانی پیامبر هستند...

این نویسنده در آثار جدید خود سعی کرده تا با تلفیق نوشتار ساده شیوا و داستانی خود با هنر تصویرگران برجسته بر پویایی اثر خلق شده توسط خود افزوده و کتاب حاصل از این همکاری را نه به عنوان یک اثر نوشتاری محض، که به عنوان یک اثر هنری چند منظوره ارائه کند.

این کتاب در نثر خود داستانی که شاید پیش از این در قالب‌های متنوع شنیده شده باشد را متفاوت و شیوا روایت کرده است به گونه ای که مخاطب ناخودآگاه با آهنگ جاری در متن آن همراه می‌شود و دل به متن می‌سپارد. کتاب در کنار این متن با تصویرگری فرهاد جمشیدی نیز همراه شده است.

فرهاد جمشیدی تاکنون بیش از ۴۰۰ کتاب را تصویرگری کرده است. او در این کتاب با استفاده از هنر تصویرگری مستند تاریخی سعی کرده است تا به رهیافتی تازه در نمایش پوشش‌ها، بناها، لباس و فضای صدر اسلام و شهر مدینه بپردازد.

هنر او در این کتاب آمیخته‌ای است از تخیل و پایبندی به تاریخ. او در این کار مرزی لطیف میان خیال و  استناد به تاریخ را طی کرده است؛ به گونه‌ای که هیچ کدام از این دو عرصه نتواند بر دیگری پیشی بگیرد و هر دو در طرازی مشابه، زیبایی قابل توجهی برای مخاطب به ارمغان بیاورد.

سلام بر وحی با چنین نگاهی یکی از متفاوت‌ترین و خواندنی‌ترین آثار ادبی برای مخاطبان کودک و نوجوان در ژانر داستان دینی در ۲۸ صفحه از سوی انتشارات نیستان منتشر شده است.

برچسب‌ها ادبیات کودک و نوجوان مدینه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ادبیات کودک و نوجوان مدینه ادبیات کودک و نوجوان مدینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۳۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی درگذشت + سوابق

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، محمدعلی علومی رمان‌نویس، پژوهشگر، اسطوره‌شناس و طنزنویس روز گذشته یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در بم شهر زادگاهش دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: مرتضی شفیعی درگذشت + سوابق

از آثار او می‌توان به رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات و... اشاره کرد.

علومی متولد ۱۳۴۰ بود و فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود.رمان «آذرستان» او در سال ۷۷ کتاب برگزیدهٔ سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برندهٔ سی سال رمان طنز ایران شد.

از محمدعلی علومی آثار پژوهشی متعددی در حوزه‌های مختلف ادبیات باقی مانده است.

این نویسنده مطرح، چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را برعهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کرد و مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ اهل بم) هم‌خانه بود.

داستان کوتاه «بمانی» اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوایل ۷۰ چاپ شد. رمان «آذرستان» وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده ۳۰ سال رمان طنز ایران شد.

استاد علومی در زمینه‌ پژوهش‌های مربوط به طنز بنا به توصیه استاد عمران صلاحی آثار بی‌شماری را از جمله طنز در آمریکا (جلد اول)، طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین، انواع طنز در گلستان سعدی، طنز و شیوه‌های داستانی در بوستان، طنز در دوره‌ پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان، طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) و بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی را منتشر کرده است.

رمان‌های طنز علومی شامل «شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع‌نگاری بن لادن و جناب آقای دیو بوده است.

علومی همچنین در زمینه‌ ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است و در تحلیل قصه‌های ایرانی نیز می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

این نویسنده بمی همچنین رمان‌های «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان‌های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب‌ نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» را در پرونده کاری خود دارد.

قصه اساطیر از جمله آخرین آثار این نویسنده مطرح ایران بود، همچنین کتابی دیگر در حال انتشار داشت که هنوز اطلاعاتی درباره نام و محتوای آن منتشر نشده است.

در وصف کارکردها و ویژگی های آثار استاد علومی آمده که با نگاهی تازه به مسائل مختلف، همواره توانسته توجه عمومی را به خود جلب کند و با انتقاد و پیشنهاد سازنده، به ساختار و شکل دهی بهتر جامعه ایران کمک کند.

این نویسنده بمی در سال های پایانی عمر خود به زادگاهش در بم بازگشته بود؛ بازگشت به زادگاه و جایی که هویت و شخصیتش ریشه‌دار است، به این نویسنده فرصتی داد تا با تمامی تلاش و انگیزه، به خلق آثاری جدید بپردازد و ارثیه ارزشمند خود را به سرانجام برساند.

شهر بم در ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229590 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • تولید ادبیات کودک و نوجوان با مشکل روبروست
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق